mandag den 3. juni 2013

Paleo-lasagne


Paleo-lasagne:

Kødsovs:
- 400 g hakket oksekød
- 3 gulerødder, revet
- 1 squash
- 1 bouillonterning (jeg brugte den i gele fra Knorr)
- 1 løg eller lidt løgpulver
- 1 dåse tomatpure / hakkede tomater
- salt, peber og oregano, evt. spidskommen
- evt. et sjat mælk eller vand

Bechamelsauce:
- 250 ml madlavningsfløde

- en håndfuld revet parmesan ost
- 1 tsk. stødt/revet muskatnød

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader. Brun løg, derefter kød. Tilsæt gulerødder og tomat. Herefter tilsættes bouillon og krydderier efter smag. Det skal simre nogle minutter. Hvis man synes det er for tykt, kan man tilsætte lidt vand eller mælk, men husk at squashen også afgiver lidt væske. Squashen skrælles og skæres i tynde skiver, gerne vha. mandolinjern eller foodprocessor.

Bechamelsaucen er nem. Fløden skal i en kasserolle, den varmes lidt forsigtigt, når den bobler tilsættes ost og muskat. Husk at røre i den.

Lasagnen lægges sammen i et smurt ildfast fad. Den bages i 20-30 min, indtil squashen er blevet tilpas blød.

Hos os plejer lasagnen at række til 2 pers. til to dage. Vi får dog også salat, og kæresten får brød til, og så en god klat tzatziki lavet på skyr. I denne omgang blev det kun til 2 dages lasagne, da hunden også fik et par mundfulde. Hvis man ønsker en lidt større portion kan man både tilføje mere kød, men også gerne flere gulerødder, revet squash, hakkede tomater, champignoner osv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar