søndag den 30. juni 2013

En FED weekend


Endnu en uge er gået. En lidt kedelig en af slagsen, jeg har trænet 3 gange zumba og i kælderrummet, hhv. tirsdag, onsdag og fredag, så heldigvis er det da gået ok, selvom man jo altid ville ønske, man gad træne hver dag... Selv i skrivende stund ville jeg ønske, jeg gad rejse mig fra sofaen og lave 1 times zumba. Men har kun sange nok til en halv time, hvilket betyder, at jeg skal bruge hver sang to gange, og det ødelægger lidt min motivation (dårlige undskyldninger er der nok af!!)

I mandags var jeg til jobsamtale i Århus, og var lidt i tvivl om, hvor godt det gik. Havde ikke helt en føling med dem (der var 4 til stede). Og da chefen ringede til mig onsdag kl. 20.45 (?!?) fik jeg da også endnu et afslag. - denne gang blev jeg tilbudt konstruktiv kritik. (jeg ville ønske, jeg havde lagt på...) Nej, det er super godt at for lidt kritik, så man har noget at arbejde med, men det gør sørme ondt, når man får at vide, at havde man gjort det hele lidt anderledes, havde man/jeg højst sandsynligt fået jobbet........ IT SUCKS. De andre gange jeg har fået afslag fra en samtale har deres undskyldning altid været min sparsomme erfaring, men ikke denne gang. Næh, det var sgu min egen skyld denne gang, av av av. Jeg fik rodet lidt rundt i en opgave, jeg sidder med på regionen, en opgave, som i øjeblikket er sat i bero, da jeg mangler hjælp til at definere en lang liste nøgleord. - Men det forstod de som at jeg ikke kunne stå med en opgave selv, og at jeg lidt kritiserede min arbejdsplads (hvilket det på ingen måde er, jeg havde egentlig troet, det ville have forståelse for den travlhed, man kan have i en afdeling). Kæmpe suk. -- Men hvad så? Så er det op på hesten igen igen igen igen. Og nu er jeg booket til lidt "jobsamtale-coaching" hos min jobkonsulent på tirsdag, så jeg kan lære, ikke at jokke rundt i spinaten...! :)

Ellers har weekenden været en fed af slagsen. Fredag aften stod den på kinesisk buffet, og lørdag var vi på Graceland Randers museet og i deres diner, hvor vi fik super gode burgere (med brød og pommes frites, ups...) I aften kommer mine svigerforældre på besøg, og de vil gerne invitere på pizza... Ja, en FED weekend. Jeg skal på ingen måde på vægten i morgen. Fy for den. Jeg frygter stadig den dag, hvor jeg har taget på. Den bliver ikke sjov.
- I får lige et billede fra museet, det er lavet af slik. Bl.a. labre larver.

Den kommende uge byder på min venindes bryllup lørdag = SPIS MEGET SUNDT og se ekstra slank ud!
Glæder mig meget til brylluppet, det bliver super godt. Men det er lidt skægt/skræmmende at tænke på, at det er veninde nr. 2, som nu bliver permanent afsat :) Jeg ville da gerne snart have min tur, men samtidig er det svært at forholde sig til, at det er det, man er nået til i sit forhold. Men skulle en ring nu blive præsenteret for mig, så ville jeg ikke sige nej (Jesper læser ikke min blog, så kan godt skrive den slags, uden vild panik herhjemme).
Anyway - jeg skal træne, træne, træne denne uge, og spise virkelig sundt, og slet intet usundt (eller?). Jeg vil prøve at holde det så sundt som muligt. Skal til at planlægge ugens mad, så der kommer masser af fisk, skaldyr, spinat og asparges på listen. Tænker noget varmrøget laks i salat, en rejetærte, og måske vil jeg endelig kaste mig ud i blomkålspizzaen. - hvis det bliver godt, skal jeg nok komme med et par billeder og en opskrift.

Hav en skøn søndag!

PS. @Line, jeg lover, at der kommer noget om squats i næste uge.

søndag den 23. juni 2013

En god uge :)

Nu hvor man sidder søndag formiddag i sofaen med kæresten og stener til "Charlie og Chokoladefabrikken" og egentlig ikke kan tænke på andet end chokolade....kan man jo lige reflektere over ugen, som har været en god en af slagsen.

Jeg fik jo Jesper tilbage efter hans 14 dage i Sao Paolo, så i tirsdags havde vi datenight og trodsede alt det gode vejr og gik i biografen :P Tosset.... Vi så Tømmermænd 3, men den skuffede lidt, I kan sagtens vente på, at den kommer på dvd.

Min squatchallenge går fint. Jeg er ret glad for de indlagte pauser hver fjerde dag, nu hvor jeg er over 100 squats om dagen. Jeg synes, jeg er begyndt at kunne mærke det i benene, hehe. Men det er jo kun positivt, jeg er dog ikke øm dagen efter. I fredags tog jeg mig sammen til at prøve lidt "hjemme-zumba". De timer jeg går til i DGI har den samme instruktør, og hun bruger de samme sange og danse hver dag, hvilket betyder, at jeg snart kan det hele udenad. Derfor har jeg fundet frem til de fleste af sangene (det er lidt svært, når sangene er på spansk/fransk og man ikke aner, hvad de hedder), og så har jeg været i gang i stuen. Kun fredag og lørdag indtil videre, men synes egentlig det er fint, især nu hvor min zumba-dame er væk de næste 6 uger.... Så nu står den på hjemme-zumba og lidt træning i kælderrummet på mit arbejde.

Både i går og i fredags har jeg været til familiefest. En smule udfordrende for en som gerne vil spise sundt, men samtidig er en værre slikmund :) Jeg synes  nu, jeg klarede det ok. Jeg holdt mig væk fra brød, pasta og kartofler, men fik dog et lille stykke kage den ene dag, og et studenterbrød den anden (men jeg havde jo også lavet zumba begge dage!). Jeg skulle køre bege dage, så derfor røg der heller ingen kalorier ned gennem øl og vin, hvilket også er meget rart. Det er kedeligt at bruge sine kalorier på drikkelse.

I aften står den på en gang laksetærte med spinat og feta. Den er mega nem og super lækker, og så er der nok til to dage. Vi spiser den gerne med salat og lidt skyr rørt med lidt krydderurter, eller med ketchup og hvidløg, det kan man jo gøre, som man vil. Den kan laves med alm. tærtedej, men jeg laver en stenalder-version. Man kan også gøre hvad man vil med fyldet, men her er min opskrift. Jeg kan også anbefale at lave den med rejer, feta og hvidløg, en såkaldt "græsk rejetærte", den er super god, især hvis man elsker hvidløg.

Laksetærte m. spinat og feta. 

Bund:
2 dl mandler
0,5 dl sesamfrø
0,5 dl solsikkekerner
1 spsk. Fiberhusk til bagning
40 g smør
1 tsk. Salt
1 æg


Fyld: 

To stykker laksefilet, skåret i tern
3 æg
300 g optøet og drønet spinat (frisk dur også)
ca. 2 dl skyr
200 g feta i tern (bruger gerne Puck)
salt og peber
 
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 160 grader.
Mandler, sesamfrø og solsikkekerne kværnes fint i foodprocessor. Resten af
ingredienserne kommes i og der køres til det hele er blevet til en sammenhængende dej.
Dejen trykkes ud i tærteformen, så den er nogenlunde lige tyk over det hele. Prikkes med
en gaffel.
Forbages i 15 min. 

Laks, feta og spinat fordeles over bunden. Æg og skyr blandes + salt og peber og hældes over fyldet. Bages i yderligere ca. 30 min.

torsdag den 13. juni 2013

I prøverummet

Har haft og har faktisk stadig en temmelig 'øv' dag. Jeg har erhvervet mig en forkølelse, og min krop føles absolut tung og uduelig = suk!

- Nå men alligevel kunne jeg ikke lade være med at tage på udsalg efter arbejde. Companys holdt særligt udsalg i dag med 50 % på alt i butikken, det kan man ikke takke nej til. Især når man står og mangler tøj til to gange familiefester. Derudover er mine jeans rent faktisk blevet for store, totalt stolt, men samtidig irriteret over den måde mine yndlingsjeans nu giver mig hængerøv. Not pretty.

Og så står man der i prøverummet, som jeg, som i andre nok også kender, ikke altid er vildt glad for. Men i dag i prøverummet kunne jeg faktisk se, at jeg er skrumpet lidt. Det er da egentlig en rigtig rar følelse, hvis jeg lige skal rose mig selv lidt. Jeg har kunne se det på vægten, og også på bukserne, men har egentlig ikke syntes, at jeg var blevet mindre. - Det synes jeg i dag. Jeg købte faktisk en maxikjole, i størrelse M, den sidder ret stramt om kroppen, men jeg synes det så godt ud. Kæmpe fremskridt for mig! (klapper mig selv ivrigt på skulderen). Lige nu har jeg tabt 5 kg siden 11. marts, hvor jeg begyndte på min paleo-kost, og taget i betragtning at jeg absolut ikke er hellig, og både har spist rundstykker og kage på arbejde flere gange end det nærmest kan tælles (jeg har nogle gange svært ved at sige nej....) og har været på spis-hvad-du-kan-ferie i Tyrkiet, så synes jeg egentlig det er ret godt gået. ---så igen vil jeg blot anbefale at skære kulhydrater ud af sin kost. Det er et forsøg værd, især når man ikke skal følge en kur slavisk. Selvfølgelig hjælpe det, hvis man også motionere lidt, men der må jeg jo også indrømme, at det "kun" er blevet til to gange zumba om ugen. OG nu igen mine squats, naturligvis. --- Prøv det en måned og se, hvad der sker :)

Apropos squats.
Ja, jeg har igen været lidt doven, og fik altså først begyndt på min challenge i fredags. Men men men jeg er i gang, og skal i dag lave 80. Jeg har hængt billedet op på væggen i mit soveværelse, så jeg hver morgen og aften bliver mindet om det. Og så har jeg fundet ud af, at det passer mig bedst at lave dem om aftenen, så hver aften kl 21, ringer min alarm på mobilen, og så er det tid. Så står jeg foran tvet og laver mine squats. - Nu hvor Jesper ikke er hjemme nu, kan jeg ikke få det bekræftet, men jeg synes allerede jeg kan se virkningen. Det er ligesom om at balderne løfter sig. Den almindelige 'fold' hvor balden møder låret er blevet mindre, hvis man kan forklare det sådan?
Btw: dont google "butt lift" - hahaha ikke vildt lækre billeder fra plastickirurgi dukker op....

Husk nu at lave squats korrekt.
Stå med fødderne i hoftebredde.
Fødderne skal pege lige ud.
Gå ned i knæ, gerne så langt som muligt, MEN du skal holde ryggen lige, og dine knæ må ikke gå ud over dine fødder, når du kigger ned.
I det du går ned og op, skal du lægge det meste af vægten på dine hæle. - jeg synes, det hjælper, at koncentrere sig om at holde hælene i gulvet. 




Det må være nok fra mig denne gang. Nu vil jeg ud og have lidt paleo-lasagne-rester fra i går. Mums! Den er rigtig god med squash og aubergine, som pasta-substitut, og lidt 5% mornay sauce, dør man altså ikke af ;)


onsdag den 5. juni 2013

I heart SQUATS

Ja, jeg er fan er squats, som det måske kan ses på min blogtitel :) 

Men jeg må krybe til korset og fortælle, at jeg de seneste uger er gået helt i stå med mine squats, lige med undtagelse af de få, man laver til zumba. Meget meget skidt...
- hvad gør man så? 
Bum bum 

Man begynder da bare forfra! 
Jeg har fundet en ny squatchallenge og denne gang bliver den printet ud og hængt op derhjemme. Det er bedre motivation! Selvom jeg har masser af tid derhjemme om aftenen ender jeg meget gerne på sofaen foran tv'et, men hvorfor? Det er jo tåbeligt, når man kan bruge 20 min hver dag til at få verdens lækreste røv. --- Challenge accepted!
Altså sværger jeg at gå i gang i aften, når jeg kommer hjem fra zumba :) 
Jeg opfordrer alle til at joine!

Btw 250 squats er ingenting, så længe man varierer lidt. 20 af en slags, 30 af en anden, hvad end man har lyst til. Det går hurtigere og er nemmere at tælle ;) Jeg tager dem gerne i forskelligt tempo, både hurtigt, og med 2 sek op/ned og 4 sek op/ned. Det kan mærkes. 
Sæt i gang!

mandag den 3. juni 2013

Flyttedag

Ja, så blev bloggen altså flyttet. Jeg satser på, at Google har styr på deres s***, så jeg altid har mulighed for at lave indlæg :)

Som jeg nævnte på den gamle blog, så er kæresten atter på arbejdsrejse, denne gang i Brasilien i 14 dage. - Han kommer først hjem lørdag d. 15. Puha der er lang tid, synes jeg.
Så hvis I er heldige, kommer der lidt ekstra blog-aktion de næste to uger.

Nå, men der er jo sket 100 ting i den tid, hvor jeg har været væk fra bloggen. Jeg prøver lige at opsummere meget kort.
  • Var til samtale om nyt løntilskud, afslag pga. deres budget. 
  • Har været en uge i Side, Tyrkiet. SKØNT! 5 stjernet hotel, all inclusive, jeg holdt mig ikke lige helt til paleo, men tog heldigvis ikke på! Anbefalelsesværdigt hotel.
  • Sidste weekend, dvs. i lørdags var jeg til polterabend i Aalborg, super hyggeligt. Men poledance og ridning = meget øm krop og blå mærker fra pole. 
Jeg håber på, at jeg ikke er helt så øm i morgen, der har jeg nemlig en time zumba, som jeg er blevet lidt vild med. Dog kun den ene instruktør i DGI. Til gengæld har sangene fra sidste gang siddet i mit hoved lige siden, liiiiiidt træls, men skidt pyt.

Jeg håber, I kan lide det nye look herinde. I er selvfølgelig velkomne til at dele med jeres venner og/eller kommentere herinde, hvis I skulle have lyst.

God aften til jer alle derude! 

Mmmhhh - Kage!

Jeg elsker kage, og hvorfor skal man undvære den, bare fordi man forsøger at spise sundere?
Det skal man da heller ikke, man bager da bare en sundere fantastisk chokoladekage :D 

Opskriften på den fantastiske chokoladekage kommer fra en anden paleo-blogger, Line H, som har en masse lækre opskrifter, I bør se nærmere på. Hendes kage findes på linket her. Den kræver egentlig kun en foodprocessor, en rugbrødsform og en ovn.

Ellers kan I læse den her:
Du skal bruge:
- 400 g bløde eller udblødte dadler uden sten
- 75 g kokosolie
- 1 banan, moden.
- 4 spsk kokosmel
- 85 g kakao
- Korn af en vaniljestang
- 6 æg
Alle ingredienser kyles i din foodprocessor og kører indtil det bliver en jævn masse. Dejen skal i en smurt rugbrødsform til ca. 1,5 liter, og så i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft i 40-45 min. Hold gerne øje med den. Du kan altid teste den, ved at stikke en kødnål eller tandstik i den, så skal der helst ikke hænge dej ved.

Jeg er godt klar over, at dadler ikke er billige, og det er kokosolien heller ikke….! Men men men kokosolien er en god investering, især hvis du skal bage andre ting, eller generelt til din sunde madlavning. Denne kage er altså pengene værd. Den er intens i smagen af kakao, og derfor spiser man ikke kæmpe stykker af den, og den kan sagtens fryses. Husk at jo mere moden bananen er, jo sødere er den også, og det er jo et plus i en kage, der ikke er andet sukker i.

Paleo-lasagne


Paleo-lasagne:

Kødsovs:
- 400 g hakket oksekød
- 3 gulerødder, revet
- 1 squash
- 1 bouillonterning (jeg brugte den i gele fra Knorr)
- 1 løg eller lidt løgpulver
- 1 dåse tomatpure / hakkede tomater
- salt, peber og oregano, evt. spidskommen
- evt. et sjat mælk eller vand

Bechamelsauce:
- 250 ml madlavningsfløde

- en håndfuld revet parmesan ost
- 1 tsk. stødt/revet muskatnød

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader. Brun løg, derefter kød. Tilsæt gulerødder og tomat. Herefter tilsættes bouillon og krydderier efter smag. Det skal simre nogle minutter. Hvis man synes det er for tykt, kan man tilsætte lidt vand eller mælk, men husk at squashen også afgiver lidt væske. Squashen skrælles og skæres i tynde skiver, gerne vha. mandolinjern eller foodprocessor.

Bechamelsaucen er nem. Fløden skal i en kasserolle, den varmes lidt forsigtigt, når den bobler tilsættes ost og muskat. Husk at røre i den.

Lasagnen lægges sammen i et smurt ildfast fad. Den bages i 20-30 min, indtil squashen er blevet tilpas blød.

Hos os plejer lasagnen at række til 2 pers. til to dage. Vi får dog også salat, og kæresten får brød til, og så en god klat tzatziki lavet på skyr. I denne omgang blev det kun til 2 dages lasagne, da hunden også fik et par mundfulde. Hvis man ønsker en lidt større portion kan man både tilføje mere kød, men også gerne flere gulerødder, revet squash, hakkede tomater, champignoner osv.

Min blog er hermed flyttet til en ny udbyder

- lad os håbe, jeg har mere held med Google :)